Наказ про запровадження температурного скринінгу працівників

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
У статті ви знайдете зразок наказу про запровадження температурного скринінгу на підприємстві

image31

Як діє карантин в умовах воєнного стану

Уряд продовжив режим надзвичайної ситуації та карантин у зв’язку з COVID-19 до 30 квітня 2023 року. Отже, продовжують діяти Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів в офісних приміщеннях, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України № 16 від 09.05.2020 (далі — Тимчасові рекомендації).

Згідно з п. 1 Тимчасових рекомендацій перед початком зміни потрібно проводити температурний скринінг усім працівникам.

Якщо у працівника виявлять температуру 37,2° C і вище або ознаки респіраторного захворювання, до роботи його допускати заборонено.

Підготувати наказ яким на працівника або працівників покладатимуть обов’язки з температурного скринінгу, повинна служба охорони праці підприємства.

СОП відповідальна за проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози життю або здоров’ю працівників. Згідно з п. 3.2 Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 15.11.2004 № 255; далі — Типове положення), один із обов’язків СОП — готувати проєкти наказів (розпоряджень) з питань охорони праці та вносити їх на розгляд роботодавцю.

Пам’ятайте! Вимірювання температури — лише один із профілактичних заходів, які мають запровадити на кожному підприємстві для запобігання захворюванню на COVID-19 працівників. Розробити та затвердити перелік таких заходів — обов’язок роботодавця.

 

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді