10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці»

З нагоди ювілею порталу «Служба охорони праці» дізнайтеся більше про головного редактора. Вже шостий рік я працюю на цій посаді. Тож хочу трохи розповісти про себе.

10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці»

Лілія Литвиненко

головний редактор порталу «Служба охорони праці»

10 червня «Службі охорони праці» виповнилося 10 років. Протягом цього часу матеріали на портал готували різні люди. Однак незмінним залишалося одне: бажання зробити його зручним та корисним для наших читачів.

10 найпопулярніших статей порталу «СОП» у 2023 році

 

Хочу сьогодні трохи розповісти про себе. Сподіваюся, вам буде цікаво дізнатися, якою є головред порталу поза роботою.

10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці» 

На фоні альпійських вершин

1. Народилася в Житомирі. Після закінчення школи вступила до Національного університету «Києво-Могилянська академія». Закінчила бакалаврат за фахом «Політологія» і магістеріум з журналістики. Після університету залишилися жити і працювати в Києві.

2. У теплу пору року мене рідко можна застати вдома. Так повелося з дитинства. Але якщо колись це були прогулянки парками, збір грибів, велопоїздки на близькі відстані, то у дорослому віці це стали мандри Україною та подорожі закордон. Я настільки не фанат сидіти на місці, що починаю планувати наступну подорож ще під час чергових мандрів.

10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці»

Венеція

3. Мандрую переважно на авто з родиною. Мій досвід кермування — понад 7 років. Найдовша подорож була у 2021 році: Київ-Венеція-Київ за 10 днів. Об’їздила не лише майже всю Україну, а й багато європейських країн. Тому маю багато цікавих спогадів про ці подорожі, як, наприклад: їду я вночі Трансильванією, дорога йде вгору, в якийсь момент я розумію, що колеса крутяться, а машина вверх не їде ...

10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці»

4. Я знаю 4 мови: українську, російську, англійську, німецьку. Ще колись вчила польську, добре її розумію, але для того, щоб почати говорити знову, потрібна практика.

5. Моя 13-річна донька також володіє 4-ма мовами. Німецькою говорить більш вільно, ніж я. Основне її хобі — малювання. Займається в різних студіях вже кілька років. Малює різними видами фарб та в графічних редакторах. Настя також розділяє більшість моїх захоплень. Зокрема, з 8 років катається на лижах.

10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці»

6. Моє найдавніше хобі — інтелектуальні ігри. Вперше я зіграла в «Що?Де?Коли?» в 15 років, однак після цього була перерва в кілька років. Потім я почала регулярно ходити на ігри у віці 20 років. Зараз граю не так часто, як хотілося б. Це переважно розважальні квізи і вікторини. Я не лише грала, а й писала запитання для інтелектуальних ігор та проводила їх.

Ще одне захоплення, яке вже більше 20 років є невід'ємною частиною мого життя, — гітара. Де б я не жила, вона традиційно висить на стіні в моїй кімнаті. Люблю співати українські пісні, але багато зарубіжної класики теж є в моєму «репертуарі».

7. Спорт також завжди був у моєму житті. Я люблю грати в настільний теніс, займаюся болдерингом, взимку катаюся на лижах, влітку — на велосипеді. Але найбільше я люблю швидко ходити. Хоч це не зовсім спорт, але іноді я проходжу стільки, що можна саме до цієї категорії моїх захоплень зарахувати.

10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці»

Болдеринг

8. Коли мене запитують про улюблену страву, ніколи не можу виділити одну. Дуже люблю дегустувати щось нове, однак до традиційної української кухні я також небайдужа. Люблю страви з м’яса, різноманітні сири, випічку. Якщо в страві є часник — майже 100% буду від неї в захваті! Готую сама нечасто, а коли є час та натхнення.

9. Ще один вид діяльності, який дарує приємні емоції мені та моїм друзям, — виготовлення домашньої наливки і вина. Це вже майже як ритуал щоліта. Своє домашнє вино я люблю найбільше. З інших слабоалкогольних напоїв із задоволенням п’ю пиво.

10. Волонтерська діяльність це те, без чого я теж не уявляю своє життя. Зараз опікуюся пораненими військовими. Роблю я це, звісно, не одна. Нас ціла група у ФБ. Час від часу ми допомагаємо прилаштовувати котів. Мені подобається допомагати, але я це роблю дозовано, не забуваючи про свою сім’ю та своє життя.

10 фактів про головного редактора «Служби охорони праці»

Одна з бездомних кицьок уже кілька років живе в нашій родині

10 найпопулярніших статей порталу «СОП» у 2023 році: святкова добірка

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді