Як заповнити Акт перевірки пожежної безпеки

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
За результатами перевірок, чи дотримує суб’єкт господарювання вимог законодавства, посадова особа органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій складає відповідний акт. На підставі цього документа розробляють припис щодо пожежної та техногенної безпеки, за невиконання якого передбачені штрафи. Скачайте Акт перевірки пожежної безпеки зразок та дізнайтеся, як підготуватися до приходу контролерів.
Зміст статті:

 

 

 

Планування заходів державного нагляду (контролю), зокрема тих, що проводить Державна служба України з надзвичайних ситуацій, здійснюється відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V, з наступними змінами (далі — Закон № 877-V).

 

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 5 цього закону орган державного нагляду (контролю) у сфері, що належить до його відання, визначає:

  • критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності;
  • уніфіковані форми актів для здійснення планових заходів, а також переліки питань, залежно від ступеня ризику.

У подальшому в межах переліку питань орган державного нагляду (контролю) залежно від цілей заходу та ступеня ризику визначає питання, щодо яких буде здійснюватися державний нагляд, та зазначає їх у направленні на перевірку.

Перевірки пожежної безпеки практикуються, як правило, контролюючими органами найчастіше. Зокрема, наказом від 30.11.2021 № 786 Державна служба України з надзвичайних ситуацій затвердила річний план перевірок ДСНС у сфері техногенної та пожежної безпеки на 2022 рік, збільшивши кількість перевірок підприємств порівняно з минулим роком на 4 266.

Суб’єкту господарювання варто підготуватися до візиту контролерів з ДСНС.

Опануйте новий курс від Вищої школи Охорони праці та отримайте знання від експертів у галузі пожежної безпеки, які допоможуть не наразитися на штрафи під час перевірки.

Пройти навчання з питань пожежної безпеки

Пройти навчання з питань пожежної безпеки

Акт перевірки ДСНС

Уніфіковану форму акта, що складається за результатами проведення заходу державного нагляду щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки затверджено наказом МВС України від 17.01.2019 № 22.

Наводимо затверджену цим наказом форму акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, а також перелік питань для перевірки дотримання вимог законодавства, які поширюються на всіх суб’єктів господарювання у відповідній сфері.

Також ви можете скачати Акт перевірки пожежної безпеки зразок, в якому ви побачите, як саме заповнюють цей документ перевіряльники.

 

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді