Вийшов номер 7/2020 видання «Довідник спеціаліста з охорони праці»

У свіжому номері «Довідника спеціаліста з охорони праці» ви знайдете інформацію про роботу в умовах карантину, зміни у сфері охорони праці, поради експертів, відповіді на ваші запитання.

Слово редактора

Карантин, робота та новий очільник Держпраці

Нове у законодавстві

Держпраці відкрила доступ до декларацій на роботи підвищеної небезпеки

МОП оприлюднила нові посібники з питань захисту працівників від COVID-19

У Держпраці новий очільник

Створюємо безпечні умови праці

Як відновити роботу підприємства під час карантину

Зі статті дізнаєтеся, як організовано відновити роботу підприємства в умовах карантину, ознайомити працівників зі змінами умов праці та заходами щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

Де треба носити маски

Кабмін постановив, що захисні маски треба носити в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті. Попередні карантинні обмеження зобов’язували носити маски в громадських місцях. Де тепер треба перебувати в масці, а де можна без неї?

Як, коли та скільки дезінфікувати гаджети й оргтехніку

Результати досліджень компанії Dscout свідчать, що людина торкається телефона 2617 разів на день. Телефон небезпечний для здоров’я не тільки під час епідемії коронавірусної хвороби, а й у будь-який інший час, і потребує регулярної дезінфекції. Зі статті дізнаєтеся, як знезаражувати комп’ютери, смартфони й інші гаджети, щоб запобігти поширенню інфекцій.

Як очищати прилади: загальні рекомендації

Як дбати про гігієну мобільного телефона

Як дотримати соціальної дистанції в офісі та приймати відвідувачів під час адаптивного карантину

Під час адаптивного карантину організуйте температурний скринінг працівників, приймання відвідувачів, утилізацію масок. Так знизите ризик інфікуватися на роботі. Вам у поміч практичні поради.

Експлуатуємо балони з газами безпечно

Читайте у статті, як експлуатувати балони, в яких транспортують і зберігають зріджені, стиснені та розчинені гази під тиском, вищим 0,5 бар.

Шкідливі умови праці на підприємстві: що повинен робити роботодавець

Відповідно до законодавства про охорону праці роботодавець зобов’язаний забезпечити безпечні та нешкідливі умови праці. Що він повинен робити за наявності шкідливих умов праці на підприємстві —читайте у статті.

Огороджувальні засоби місць будівельних робіт на висоті: на підставі чого облаштовувати

Після втрати чинності ГОСТ 12.4.059-89 вимоги до огороджувальних засобів на об’єктах будівництва визначають залежно від сфери господарювання. Якими нормативними документами при цьому керуються — дізнайтеся зі статті.

Дотримуємося пожежної безпеки

Як організувати техногенну безпеку на підприємстві

Зі статті дізнаєтеся, яких заходів техногенної безпеки необхідно вживати на підприємстві. Спеціально для вас експерт навів орієнтовний перелік документів із техногенної безпеки.

Практикуми-тести

Перевірте свій професійний рівень. Тест

Пройдіть тест, щоб оцінити власні знання і дізнатися про свої сильні та слабкі сторони з питань охорони праці. Заодно перевірте, чи добре ви знаєте теми, про які ми писали в журналі впродовж першого півріччя 2020 року.

Ділимося досвідом

Дивіться вебінар «Небезпеки для здоров’я влітку. Як надати домедичну допомогу»

Переглядайте вебінар прямо в електронному журналі. Передплатникам е-журналу додаткова реєстрація на вебінар не потрібна. Якщо ще не передплачуєте «Довідник спеціаліста з охорони праці», отримайте безплатний демодоступ і дивіться вебінар на актуальну тему.

Дивіться вебінар «Удосконалення законодавства з охорони праці у зв’язку з підписанням Україною Угоди про асоціацію з ЄС»

Переглядайте вебінар прямо в електронному журналі. Передплатникам е-журналу додаткова реєстрація на вебінар не потрібна. Якщо ще не передплачуєте «Довідник спеціаліста з охорони праці», отримайте безплатний демодоступ і дивіться вебінар на актуальну тему.

Піклуємося про здоров’я працівників

Як надати домедичну допомогу при травмах очей

Травми очей можуть мати тяжкі наслідки — навіть призвести до втрати зору. При пошкодженні органу зору кожна хвилина на вагу золота! Тому важливо своєчасно й правильно надати домедичну допомогу травмованому. Як це зробити — підкажемо у статті.

5 порад, як уберегти зір під час дистанційної роботи

Перерва на… вправи для очей

Медогляд працівників: платний чи безплатний

З ваших працівників беруть гроші за щорічний обов’язковий медогляд? Дізнайтеся, чи законно це.

Інтоксикація тетраетилсвинцем: чим загрожує та як запобігти

Читайте, щоб знати, чим небезпечна робота з тетраетилсвинцем та яких необхідно вжити заходів, щоб запобігти отруєнню цією токсичною речовиною.

Працюємо з документами

Інструкція з охорони праці під час роботи на підприємстві в умовах карантину

Інструкція з охорони праці для працівників, зайнятих експлуатацією, зберіганням і транспортуванням балонів зі зрідженими, стисненими та розчиненими газами

Запитання – відповідь

Інструктаж для керівника, який особисто виконує роботи: потрібен чи ні

Коли повідомляти про зміну норм праці

Інструктажі з охорони праці під час дистанційної роботи

Надійшов лист про незаплановану перевірку: чи правомірна вона



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді