Як забезпечити охорону праці на будмайданчику

Як організувати управління з охорони праці на будівельному майданчику? Які документи оформити? Як уберегти працівників від нещасних випадків під час робіт на висоті. Відповіді на ці й інші запитання знайдете в тематичній добірці статей. Читайте — і працюйте безпечно!

Охорона праці на будмайданчику

Роботодавець зобов’язаний подбати про захист працівників, які виконують роботи на будівельному об’єкті, та сторонніх осіб, які можуть перебувати біля будівельного майданчику. Правильно організувати охорону працю на будівництві допоможе нова тематичка, до розробки якої долучилися експерти Довідника спеціаліста з охорони праці.

Охорона праці на будівельному майданчику

Виконуєте роботи на будівельному майданчику? Тоді гайда читати статтю, у якій експерт проаналізував вимоги з охорони праці. З’ясуйте, як організувати управління з охорони праці на будівельному майданчику та яку документацію потрібно оформити.

Охорона праці на будівельному майданчику: аналізуємо вимоги

Експлуатація вантажопідіймальних кранів і відповідного обладнання: аналізуємо нові правила

Убережіть працівників від нещасних випадків під час робіт із вантажопідіймальними кранами, підіймальними пристроями і відповідним обладнанням. Спеціально для вас експерт проаналізував нові правила охорони праці. Дізнайтеся, як безпечно організувати роботу та яку документацію потрібно вести.

Експлуатація вантажопідіймальних кранів і відповідного обладнання: аналізуємо нові правила

Як експлуатувати запобіжні пояси

У статті експерт підкаже: які запобіжні пояси використовувати, яку документацію оформити, які є обмеження щодо використання та як зберігати ці засоби захисту.

Висота не прощає зневаги, або Як експлуатувати запобіжні пояси

Огороджувальні засоби місць будівельних робіт на висоті

Після втрати чинності ГОСТ 12.4.059-89 вимоги до огороджувальних засобів на об’єктах будівництва визначають залежно від сфери господарювання. Якими нормативними документами при цьому керуються — читайте у статті.

Огороджувальні засоби місць будівельних робіт на висоті: на підставі чого облаштовувати

Пільги та компенсації працівників, зайнятих на покрівельних роботах

Окремі види покрівельних робіт належать до робіт із шкідливими та важкими умовами праці. Держава гарантує працівникам, зайнятим на цих роботах, соціальний захист відповідно до законодавства. Дізнайтеся, які пільги й компенсації надають покрівельникам.

Пільги та компенсації працівників, зайнятих на покрівельних роботах

Вимоги до посади координатора з охорони праці на будмайданчику

Координатор з питань охорони праці на стадії будівництва — компетентна фізична особа з підтвердженою кваліфікацією або юридична особа (яка має у своєму складі фахівця з підтвердженою кваліфікацією), яка на стадії будівництва виконує доручені їй замовником або керівником будівництва завдання.

Дізнайтеся, які обов’язки й вимоги до посади координатора з охорони праці на будмайданчику

Наряд-допуск на виконання робіт

Наряд-допуск — не формальний папірець, а запорука безпечного проведення робіт підвищеної небезпеки. У статті підкажемо, як його скласти. Спеціально для вас ми підготували зразки необхідних документів — наказу, положення, акта-допуску, наряду-допуску. Скористайтеся ними, щоб уникнути плутанини та помилок під час організації застосування нарядів-допусків.

Оформлюємо наряд-допуск на виконання робіт. Зразки документів

Продовжуємо оформлювати наряд‑допуск на виконання робіт. Зразки документів

Засоби підмощування

Хто не ризикує, той нещасного випадку уникне. Хоч робота на висоті й не дає змоги сумніватися в цій фразі, регулярно нагадуйте працівникам про заходи безпеки. Самі ж подбайте про безпечну організацію робочих місць. Зокрема, перевірте, чи правильно експлуатуєте засоби підмощування. Ділимося порадами, як це зробити правильно.

Засоби підмощування: які бувають та як експлуатувати

Фоторепортажі:

Небезпека чатує: типові порушення вимог безпеки на будмайданчиках

Будівельні роботи: порушення вимог безпеки через відсутність відомчого контролю

Будівельні роботи: порушення вимог безпеки, на які час відреагувати

Будівельні роботи: порушення вимог безпеки

Вебінари:

Як організувати охорону праці під час робіт на висоті



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді